Overzicht nieuws

22-11-2017
Onderwijsdag OPO HvT
Op donderdag 16 november 2017 werd de tweejaarlijkse "Onderwijsdag" georganiseerd voor alle ongeveer 130 medewerkers van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. Deze dag werd gehouden in de Reggehof te Goor.
07-05-2017
31 mei: Inspiratiemiddag Samsung HUB
Aan alle ambassadeurs Samsung HUB, leerkrachten, directeuren, besturen werkzaam bij het Primair Onderwijs Hof van Twente en stuurgroepleden Samsung HUB. Op woensdag 31 mei 2017 is er van 15.00 uur – 17.30 uur een INSPIRATIEDAG. Deze middag wordt gehouden in Goor. De definitieve locatie wordt nog nader bepaald.
05-04-2017
Onderwijsinspectie brengt werkbezoek aan Daltonscholen OPO HvT
Op Daltonschool 't Gijmink en Daltonschool Elserike vond gisteren een werkbezoek plaats van de onderwijsinspectie. Daltonschool Elserike heeft vier jaar geleden als één van de eerste scholen in de regio de overstap naar tabletonderwijs gemaakt via het concept van de stichting “Snappet”.
05-04-2017
Uitrol touchscreens van start!
Meer dan 10 jaar geleden kwamen er in de klaslokalen steeds minder krijtborden te hangen. Deze werden vanaf 2004 op onze scholen in rap tempo vervangen door digitale schoolborden. Grote interactieve whiteboards die met behulp van een beamer en een computer te bedienen waren...
30-03-2017
OPO-café in d’Olde Smidse
Vorige week woensdag vond er een wel heel bijzondere manier van nascholing plaats. In d’Olde Smidse in Goor kwamen 35 leerkrachten van het onze stichting samen. Onder hen waren acht deskundige 50-plus leerkrachten, die optraden als gespreksleiders. Zij gingen in gesprek met startende leerkrachten om de kennis en ervaring die ze in hun carrière hebben opgedaan over te dragen aan hun jongere collega’s.
30-03-2017
Nieuwe locatiedirecteur Obs Brookschole en Obs Stokkum
Aan het begin van dit kalenderjaar heeft de sollicitatiecommissie, waarin ouders en leerkrachten van zowel O.b.s. Brookschole als O.b.s. Stokkum zitting hadden, een unanieme voordracht gedaan richting het bestuur van onze stichting voor een nieuwe locatiedirecteur van beide scholen. Het bestuur heeft vervolgens de voordracht overgenomen. De keus is gevallen op Marlijn Meinders uit Oldenzaal. Hieronder stelt ze zich aan u voor...
08-03-2017
Workshop Engels en eTwinning
Op woensdag 8 maart verzorgde Clair Mulder een inspirerende workshop over vroeg Engels en eTwinning voor leerkrachten van alle OPO scholen. Clair is vakleerkracht Engels op basisschool de Rietzanger in Eelderwolde en basisschool het Stroomdal in Zuidlaren. Daarnaast deelt ze haar kennis en ervaringen met leerkrachten in Nederland door het geven van workshops en trainingen. Ze ontwikkelt haar eigen lesmateriaal en is ambassadeur voor e-Twinning Internationalisering in het basisonderwijs.
23-01-2017
Obs Stedeke mag zich excellente school noemen!
Zojuist is bekend geworden dat Obs Stedeke zich een excellente basisschool mag noemen! Ze zijn 1 van de 38 bassischolen die dit predicaat dit jaar verkregen hebben, een prestatie om trots op te zijn, zeker omdat er meer dan 6000 bassischolen in Nederland zijn.
01-11-2016
Scholen in buitengebied krijgen glasvezel!
Vandaag verliep de deadline voor de Cogas om al dan niet glasvezel aan te gaan leggen in het buitengebied van de Hof van Twente. Afgelopen vrijdag was het nog erg spannend toen men aangaf nog 6% nodig te hebben.
26-10-2016
"Nieuwe school in Markelo komt op de Esch"
"De gezamenlijke nieuwe school van De Welp en De Zwaluw komt als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt in de nieuwe wijk De Esch III. “We hebben de locatie in nauw overleg met de twee schoolbesturen gekozen”, aldus wethouder Pieter van Zwanenburg." Dit viel er gisteravond al te lezen op www.maarkelsnieuws.nl.
05-10-2016
Spanning op Stedeke stijgt
Obs Stedeke is vorig schooljaar een traject gestart om als eerste school in de Hof een "Excellente school" te worden. Om dat predicaat te krijgen moet er voldaan worden aan een heel aantal kwaliteitseisen van inspectie.
05-10-2016
Kinderboekenweek zet opa en oma in het zonnetje!
Het eerste grote activiteit in een schooljaar is ieder jaar weer de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is “Opa’s en oma’s, voor altijd jong!”. Het zal dus op veel scholen in Nederland een week worden waarbij de opa’s en oma’s centraal staan, bij ons is dat niet anders...
15-09-2016
Openbare Daltonschool 't Gijmink viert 60-jarig bestaan
Het was met recht een feestweek voor de leerlingen van de Gijminkschool. Een circusvoorstelling, een uitje naar pretpark de Waarbeek in Hengelo en als klap op de vuurpijl komende zaterdag een grote reünie. Het 60-jarig bestaan van de school wordt groots gevierd. Locatiedirecteur Irene Gruppen maakte er bijna 40 jaar van mee: "Of ik zaterdag iedereen nog herken weet ik niet. De leerlingen die in Goor zijn blijven wonen wel. Hun kinderen gaan hier nu naar school."
18-05-2016
Obs de Whee Puntdak bestaat 40 jaar!
De Puntdakschool bestaat dit jaar veertig jaar en dat moet gevierd. In de week van 23 mei t/m 28 mei heeft het organiserend comité een feestelijk programma samengesteld voor zowel de huidige leerlingen en personeel als de oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Op 28 mei viert de Puntdak deze bijzondere mijlpaal dus met een grote reünie.
30-03-2016
OPO HvT investeert in plusleerlingen
Kinderen op de Openbare basisscholen in Hof van Twente krijgen steeds meer mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen.
27-01-2016
Open dagen 2016!!
In de maanden februari en maart zijn er op alle 12 scholen binnen de stichting OPO HvT weer open dagen. Hieronder een overzicht van de diverse scholen inclusief data en contactgegevens.
03-12-2015
Stichting OPO HvT heeft eigen ELO
In deze tijd van steeds verdergaande digitale ontwikkelingen hoort ook een nascholingsprogramma met een eigen karakter. St. OPO Hof van Twente biedt deze mogelijkheid in samenwerking met De Heutink Academie.
28-10-2015
Smart Education Hub Hof van Twente geopend
De Commissaris van de Koning mevrouw Bijleveld- Schouten en wethouder van Zwanenburg hebben samen met leerlingen de eerste Smart Education Hub van Overijssel geopend. Dit gebeurde bij basisschool de Welp in Markelo. Het Smart Education Hub-programma is een initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen dat door Samsung kosteloos aan schoolbesturen wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren. Het programma bestaat uit een innovatietraining voor leraren, de inrichting van Smart Classrooms en een online platform om informatie te delen. Alle schoolbesturen uit de gemeente Hof van Twente trekken hierin samen op.
10-09-2015
Extra aandacht voor muziekonderwijs op basisscholen Hof van Twente
Komend schooljaar zal op alle 22 basisscholen in de gemeente Hof van Twente een flinke impuls worden gegeven aan het muziekonderwijs. Alle scholen in de Hof doen dit jaar namelijk mee aan het project De Hof, daar zit muziek in. Docenten van de Muziekschool Hof van Twente gaan de scholen in om de leerkrachten te begeleiden bij het geven van muziekles. Doel van het project is om het muziekonderwijs weer een vaste plek op het schoolrooster te geven en de kwaliteit ervan te verhogen.
07-12-2014
't Gijmink tweede Daltonschool binnen stichting!
Donderdag 6 november jl. was een belangrijke dag in de agenda van het team op Ods 't Gijmink. Op die dag namelijk vond de officiële visitatie plaats van de Nederlandse Daltonvereniging. Een dag lang zijn 2 visiteurs en vier visiteurs in opleiding op 't Gijmink geweest, om te bepalen of de school zou voldoen aan de eisen die de NDV aan een Daltonschool stelt. De Stichting OPO HvT is enorm trots op de leerlingen, ouders en het team van Openbare Daltonschool 't Gijmink, want het predicaat is binnen!! Een tweede Daltonschool binnen onze stichting is een feit! Allemaal van harte gefeliciteerd!
21-10-2014
Internationalisering krijgt vorm!
Vanaf dit schooljaar krijgen de leerlingen van groep 1 t/m 8 op de scholen binnen onze stichting Engels aangeboden. In juni van dit jaar was de lancering van het project met de titel "OPO Goes English". Naast de lessen in de klas ontwikkelen de leerkrachten hun eigen vaardigheid en zijn er diverse Internationale projecten voor Leerlingen en leerkrachten.
15-06-2014
Stichting OPO Hof van Twente goes English!
Na de zomervakantie 2014 starten alle 12 scholen van de Stichting OPO Hof van Twente met Engels voor groep 1 t/m 8. Yes!
15-05-2014
Team Obs Stedeke haalt Anglia-diploma
Op dinsdag 13 mei kregen alle leerkrachten van Obs Stedeke in Diepenheim hun officiële Anglia diploma overhandigd. Ze zijn allemaal geslaagd voor dit examen Engels, dat in Engeland wordt gecorrigeerd.
30-03-2014
350 jaar onderwijs in Markvelde
Op 25 april 2014 viert Obs Markvelde het feit dat er al 350 jaar onderwijs in de buurtschap wordt gegeven. De voorbereidingen voor de feestelijkheden zijn op dit moment in volle gang. ‘s Avonds is er een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten.
26-11-2013
Hinke wint Hofpopvoices
Hinke Slaghekke uit Markelo is afgelopen zondag in de Reggehof in Goor de winnaar geworden van de elfde editie van de Hofpopvoices. De leerling van groep 8 van Daltonschool Elserike overtuigde de jury met haar vertolking van het nummer 'When I'm gone van Jeronimo.
01-10-2013
Boekenbakker Merlijn
Merlijn Dewasme van Obs Stedeke heeft meegedaan aan de schrijfwedstrijd Boekenbakkers en is één van de 8 finalisten. Hieronder vertelt hij zijn verhaal over deze leuke, maar vooral spannende wedstrijd.
12-09-2013
Leesgoeroe Jos Walta bij OPO Hof van Twente
Enthousiast en vol ideeën vertrokken de leescoördinatoren van onze scholen afgelopen woensdagmiddag vanuit De Zwaluw in Markelo naar huis. Nadat ze aan het begin van de middag eerst een kijkje hadden kunnen nemen in de nieuwe “Piepelotheek” van De Zwaluw en uitleg hadden gekregen over de totstandkoming ervan was het de beurt aan Jos Walta.
11-06-2013
Deelname Obs Azelo aan TV programma "10 keer beter"
Obs Azelo is benaderd door de NTR met de vraag om mee te werken aan het televisieprogramma “10 keer beter”. Het programma wordt gepresenteerd door Harm Edens en heeft iedere keer een ander thema. Dit keer is het thema “ICT en nieuwe media in het basisonderwijs”.
21-05-2013
Leerlingen Daltonschool Elserike naar Exeter
Tijdens de eerste helft van dit schooljaar is groep 8 van Openbare Daltonschool Elserike betrokken geweest bij het zogenaamde "Multinational Project". Ze hebben daarbij via de digitale snelweg samengewerkt met leerlingen van de Broadclyst Community Primary School uit Broadclyst, een dorpje nabij Exeter in Zuidwest Engeland. In 2007 zijn er de eerste contacten geweest tussen deze bijzondere school in Engeland en Elserike. Sinds die tijd zijn er verschillende wederzijdse bezoeken geweest van leerlingen, leerkrachten en directieleden. Tijdens deze eerste contacten hebben beide scholen de wens uitgesproken om ook uitwisselingen te organiseren voor de leerlingen. Dat gaat nu voor de vierde keer gebeuren.
14-05-2013
Obs Stedeke viert vijftig jarig bestaan
Op maandag 13 en dinsdag 14 mei viert Obs Stedeke in Diepenheim haar 50 jarige bestaan op deze locatie. Dit bijzondere feit wordt samen met de kinderen gevierd met diverse activiteiten.
14-05-2013
Daltoncertificaat uitgereikt
Alle juffen van 't Gijmink en enkele collega's van andere scholen hebben hun daltoncertificaat gehaald.
14-05-2013
Opening nieuw lokaal Obs Deldenerbroek
Op maandagochtend 13 mei hebben de leerkrachten en leerlingen van Obs Deldenerbroek het nieuwe kleuterlokaal geopend! De school is er ontzettend blij mee en trots op. Het is een prachtige ruimte.
09-04-2013
Scholen in Markelo herdenken bevrijding
De bevrijding van Markelo is vandaag 68 jaar geleden. Jaarlijks wordt deze gebeurtenis herdacht door de jongere generatie. De basisscholen zorgen voor een uitgebreid programma voor hun leerlingen. Ieder jaar wordt er een bezoek gebracht aan het voormalig kamp Westerbork, komt er een gastspreker op de scholen om persoonlijke verhalen te vertellen uit de oorlogstijd en wordt er deelgenomen aan de officiële herdenking van de bevrijding van Markelo op 8 april.
26-02-2013
Presentatie "Canon van Diepenheim" op Obs Stedeke.
Op donderdag 14 februari is op obs Stedeke de Canon van Diepenheim gepresenteerd. Dit gebeurde in samenwerking met de vereniging Old Deep'n en de IJsselacademie in Kampen.
26-02-2013
Open dagen staan op stapel!
In de maand maart zijn er op alle 12 scholen binnen de stichting OPO Hvt weer open dagen. Hieronder een overzicht van de diverse scholen inclusief data en contactgegevens.
06-02-2013
Verbouwing obs Deldenerbroek
Na een periode van gezamenlijke voorbereiding tussen obs Deldenerbroek en buurtvereniging ’t Esbrook is op maandag 26 november 2012 de verbouwing van start gegaan.
24-01-2013
Uitbreiding Obs de Zwaluw afgerond
Met het openen van Peuterspeelzaal 't Hummelhonk vorige week is een eind gekomen aan de bouwwerkzaamheden rondom Obs de Zwaluw. In "no time" zijn er in totaal 4 lokalen op het terrein van Obs de Zwaluw geplaatst.
15-01-2013
Bevindingen rekenwerkgroep naar de scholen
Op bijna alle scholen binnen onze stichting zijn de rekenmethodes afgeschreven en aan vervanging toe. Daarom werd er aan het begin van 2012 door de centrale directie een werkgroep in het leven geroepen, die als opdracht meekreeg een voorselectie te maken uit de 6 belangrijkste rekenmethodes.
15-01-2013
Scholenvisie gemeente Hof van Twente openbaar
De gemeente Hof van Twente en de schoolbesturen Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente (OPOHVT), Stichting Katholiek Onderwijs Midden Twente (KOMT), Stichting Marcant Onderwijs, Stichting Keender en Stichting Nutsbasisschool Delden hebben in nauw overleg een Scholenvisie laten opstellen die een doorkijk geeft hoe het basisonderwijs in Hof van Twente op de lange termijn vitaal en kwalitatief geborgd kan blijven. Het plan schetst de mogelijke ontwikkelingen van het onderwijs en de onderwijshuisvesting tot 2022 met een doorkijk voor de lange termijn naar 2032.
27-11-2012
Stichting OPO HvT start pilot met tabletonderwijs.
De ontwikkelingen op digitaal gebied gaan razendsnel. De eerste Internetverbindingen op de basisscholen in Nederland werden in de jaren 2000/ 2001 vol in gebruik genomen. Nu, nog maar tien jaar later, zijn de krijtborden op de scholen bijna allemaal verdwenen en vervangen door digitale schoolborden en zijn er op elke zes leerlingen minimaal één computer of laptop te vinden. De leerlingen van nu groeien op in een digitale wereld.
07-11-2012
Onderwijsdag OPO Hof van Twente groot succes!
Eens in de twee jaar organiseert de stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente voor al haar medewerkers een Onderwijsdag. Dit keer vond deze dag plaats op donderdag 8 november.
30-10-2012
Ook scholen OPO HvT aan het ontbijt.
Het Nationaal Schoolontbijt, van 29 oktober tot en met 2 november, viert dit jaar zijn 10e editie. Het landelijke evenement laat heel Nederland zien hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is.
25-09-2012
Voorbereidingen Kinderboekenweek in volle gang
Afgelopen week hebben onze twaalf scholen de materialen voor de Kinderboekenweek ontvangen.
04-09-2012
Eerste continurooster op school binnen OPO HvT
Openbare Daltonschool 't Gijmink i.o. is deze week als eerste school binnen onze stichting gestart met een continurooster. Na vorig schooljaar een zorgvuldig proces te hebben doorlopen waarbij duidelijke afspraken zijn gemaakt met de MR, ouders en verschillende instanties, zijn de leerlingen op maandag 3 september voor het eerst van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school geweest.
05-07-2012
Sluiting Obs Klavertje Vier
Op 8 maart jl. hebben wij jullie erover geïnformeerd, dat het Asielzoekerscentrum Klompjan te Markelo gaat sluiten per 1 oktober 2012. Daarmee komt ook een einde aan 21 jaren onderwijs aan asielzoekerskinderen in Markelo: Obs Klavertje Vier houdt op te bestaan. Waarschijnlijk zullen er in ieder geval na 1 oktober a.s. geen leerlingen meer zijn.
26-04-2012
40 jaar drijvende kracht achter gymonderwijs Goor
Op donderdagmiddag 19 april jl. heeft Luuk Roos tijdens een receptie bij Grand Café "de Zon" in Goor afscheid genomen van de Goorse collega's. Na 40 jaar de drijvende kracht te zijn geweest achter het bewegingsonderwijs binnen heel veel Goorse scholen.
12-04-2012
Juf Dika ter Harmsel neemt afscheid
Op OBS De Zwaluw heeft juf Dika ter Harmsel vorige week na meer dan 40 jaar afscheid genomen van het onderwijs. Nadat ze heeft gewerkt aan de Puntdak en op 't Gijmink in Goor heeft ze haar carriere voortgezet in Markvelde en de laatste jaren was ze leerkracht op De Zwaluw in Markelo.
16-03-2012
Inzamelingsactie "My Book Buddy" Obs de Whee Puntdak brengt ruim €4000 op!
My Book Buddy realiseert (school)bibliotheken voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. De lokale mensen maken een Book Buddy kast waarna deze gevuld wordt met kinderboeken en informatieve boeken in de eigen taal. Elk kind heeft immers recht op lezen. Door het lezen van deze boeken krijgen de kinderen een bredere kijk op de wereld en wordt de kans op een betere toekomst vergroot.
10-03-2012
AZC Klompjan sluit de deuren...
Gistermiddag heeft het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) bekend gemaakt dat er wederom een aantal AZC’s zullen worden gesloten.
07-02-2012
Villa 70 officieel geopend!!
Op 2 februari jl. is dan eindelijk het nieuwe multifunctionele gebouw, waarin ook openbare daltonschool i.o. 't Gijmink is gevestigd, officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Wim Schreurs.
08-12-2011
Obs 't Gijmink verhuisd!
Nadat de eerste plannen al jaren geleden op tafel kwamen is het maandag 12 december dan eindelijk zo ver: de deuren van de nieuwe school gaan dan open voor kinderen, leerkrachten en ouders.

Adresgegevens bestuursbureau


Kievitstraat 67A
7471 EL Goor


Postadres:
Postbus 220
7470 AE Goor


T 0547-276638
E info@opohvt.nl